Den siste våren 


Sister, What Grows Where Land is Sick? 


Franciska Eliassen
Norge | Norway 2022
80 min 
Nominert til 4 Amanda-priser! 
På kino vår + høst 2023

“Verden er på vranga og jeg har vrengt meg ut.”

Endelig er den her: Filmbyrået Jack har den store gleden av å presentere DEN SISTE VÅREN, en film fra Franciska Eliassen, med Keira LaHart og Ruby Dagnall. Torsdag 27. april har filmen festpremierevisning på Vika kino i Oslo, og fra 28. april kan den ses på kino en rekke steder i landet. Franciska Eliassen og andre medvirkende reiser også rundt og presenterer filmen i samtaler og arrangementer på visningene.

Her kan du få billetter til filmen: 

Oslo:
Vega Scene - møt regissør og skuespillere 5. mai + 15. mai
Nordisk film kino - møt regissør og skuespillere 12. mai
ODEON Oslo

Trondheim kino - møt regissør 11.mai
ODEON Stavanger
ODEON Sandvika
Nordisk film kino Lagunen, Bergen
Harstad
Svolvær - møt regissør 9. mai
Hamar
Ås - møt regissør 14. mai
Kolbotn - møt regissør 1. juni 
Årnes
Sandefjord
Risør - m/utekino 5. mai
Lillehammer kino
Fredrikstad kino 
Nordreisa kino 

Lista oppdateres.
Ta kontakt med din kino for å få en oppsetning der du bor!

.............
MER OM FILMEN: 

DEN SISTE VÅREN er et sterkt og vakkert oppvekstdrama, lagt til en liten bygd i Nord-Norge, hvor vi følger tenåringssøstrene Eira og Vera. De prøver å forstå og finne seg til rette i en verden der trusselen om ødeleggende klimaendringer truer med å slite tilværelsen og framtidshåpet i stykker.

Filmen begynte som Franciskas eksamensarbeid fra Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Etter verdenspremieren på Locarno filmfestival i Sveits høsten 2022 har den fått strålende kritikker på festivaler i inn- og utland. “En av de sanneste og såreste oppvekstskildringene vi har sett i norsk film”, skriver Gunnar Iversen om filmen på Rushprint

SYNOPSIS: 
I en liten bygd i Nord-Norge lever Eira i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lese dagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle.


What is sanity in an insane world?

In a small town in Northern Norway, Eira tries to navigate in the shadows of her brilliant and rebellious older sister Vera. Lately, something is happening to Vera, and in a quest of finding out what, Eira starts reading her diary. She enters Vera’s universe of intense light, glitter, mythology, and hopes for a more beautiful world. Yet her diary reveals darkness and rage that Eira doesn't know how to deal with.

Regi Director Franciska Eliassen
Manus Script Franciska Eliassen
Foto Cinematography Henrik Lande
Med Main cast Keira LaHart, Ruby Dagnall
Andre roller Cast Farhad Farrokhi, Fredrik Johansen, Karl Olof Hallberg, Natalie Eliassen, John Inge Johansen, Kristine Moltu, Snorre Sætereng, Evelina Petrova, Amalie Karevold, Faduma Mohamud, Marianne Lauritsen, Felix Harrison, Nora A. Lorentzen, Idun Benjaminsen, Norunn F. Gansmoe
Klipp Editing Franciska Eliassen
Produsent Producer Franciska Eliassen 
Lyd Sound Ellen Vikström
Lyddesign Sound design Franciska Eliassen, Matias Frøystad Musikk Score Evelina Petrova, Elina Waage Mikalsen